torstai 27. joulukuuta 2012

Ympäristönsuojelulaki kommentoitavana

Tammikuun 7. päivään mennessä voi kommentoida uudistuksen alla olevaa ympäristönsuojelulakia. Meillä on Opasnetissa käynnissä lausunnonvalmistelu lain sisällöstä. Nyt voit osallistua THL:n lausunnon kirjoittamiseen. Jos kommenttisi eivät lausuntoosi päätyisikään, lähetämme avointen arvioijien nimissä toisen, epävirallisen lausunnon. Siihen mahtuvat kaikki perustellut näkemykset.

Ympäristönsuojelulain luonnos on kokonaisuudessaan kopioitu Opasnetin sivulle http://fi.opasnet.org/fi/Ympäristönsuojelulaki perusteluineen. Voit kommentoida lakia sivun alareunan kommentointikentässä (vain pieni tila) tai lain keskustelusivulla (vaatii kirjautumisen Opasnetiin), tai sitten yksinkertaisesti tämän blogin keskustelussa.

Tähänastiset päätelmät:
  • Mikrobiologiset tekijät on sisällytettävä määritelmään terveyshaitasta.
  • Terveyshaitan määritelmässä on huomioitava myös astevaihtelut, koska muuten päädytään liian kaavamaisiin pohdintoihin siitä, onko jossain tilanteessa terveyshaittaa (pakko toimia) vai ei (ei tarvetta toimia).
THL:n ympäristöterveyden osaston tutkijat ovat luvanneet kommentoida asiaa joululoman jälkeen, joten näitä sivuja kannattaa seurata lähipäivinä ja kantaa omat kommenttinsa kekoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti